Provinciebestuur krijgt Valkenburgse Wellness-visie uit handen van burgemeester

Op maandag 4 maart 2007 is in Château St. Gerlach het boekje ‘Gezond Genieten in de Heerlijkheid Heuvelland’ gepresenteerd. Hierin worden de diverse Wellnessprojecten en de daaraan verbonden initiatieven in beeld gebracht. De gemeente wil op deze manier laten zien welke kansen zich in deze regio, en Valkenburg aan de Geul in het bijzonder, aandienen en hoe zij daarmee om wil gaan.


Burgemeester Constant Nuytens overhandigt gedeputeerde Martin Eurlings de Valkenburgse Wellness-visie

Bij de ontwikkeling van het Wellnessproject zijn veel partijen betrokken: van zorgverzekeraars, investeerders, projectontwikkelaars en overheid tot inwoners. Al deze partijen werken aan de verdere ontwikkelingen op het gebied van Wellness en de realisering van de Wellness Boulevard.

Het thema Wellness is gelieerd aan de Versnellingsagenda Limburg 2012. Op die agenda staan clusters van grote projecten die, in versneld tempo, uitgevoerd worden om duurzame groei, werkgelegenheid en welvaart voor Limburg te behouden. Eén van die clusters heet ‘Health, Care & Cure’, waarbij Zuid-Limburg zich profileert als een topregio waar ‘gezond leven’ floreert. Voor Valkenburg aan de Geul en de omliggende gemeenten in het Heuvelland is dit ‘gezond leven’ een speerpunt van beleid.

Bij de presentatie van deze visie waren dan ook diverse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de lokale en provinciale politiek aanwezig.